Navigation Menu

Variációk középen elválasztott frizurára


A középen elválasztott haj letisztult, mégis modern hatást kelt, így nem meglepő, hogy rendkívül népszerű hajviselet. Mutatunk két hajinspirációt, amivel kiemelheted arcvonásaidat.




Holland fonat:

Fésüld ki alaposan a hajad, készítsd el a középválasztékot majd miután ezzel végeztél, a fejtetődön válaszd le a hajszekciót a fonathoz. Holland fonással fond végig a két oldalát, majd a fonat végét szorosan rögzítsd hajgumival. A holland fonási technika elve pontosan olyan, mint a francia fonaté, vagyis ahogy haladsz lefelé a fonattal, folyamatosan újabb tincseket veszel hozzá oldalról. Míg hagyományosan egymás felett keresztezed a hajad, itt egymás alatt kell, ettől a fonat jobban kiemelkedik a hajból, látványosabb lesz.

Ha szeretnéd, hagyd végig szabadon futni a fonatot, de akár hullámcsattal fel is tűzheted kis hurkokat vagy egy csavart csigát alkotva a fonat végéből. Amikor elkészültél, akkor jöhet a hajlakk, a kiálló hajszálakat simítsd le, így sokkal rendezettebb lesz az összhatása az elkészített frizurádnak.




Lágy hullámok, eltűzött haj:

Fogd össze a fejtetődnél a hajad egy befőttes gumival, fújd végig a copfot egy kis hővédővel, ez megvédi a hajad és tartósabbá is teszi a frizurát. A copfodból válassz le viszonylag vastag tincseket, majd tekerd fel Keratin Protect kúpvasra. A vastag tincsekkel nagy és laza hullámokat fogsz elérni, kisebb tincseknél sokkal definiáltabb, szorosabb hullámokat kapsz. Figyelj arra, hogy a hajgumihoz lehető legközelebb kezdd el a hajad göndöríteni és egy tincs se maradjon ki a copfból. Hagyd teljesen kihűlni a tincseket, majd vágd el a befőttes gumit, így biztosan nem mennek tönkre a csigák, ahogy megpróbálod kiszabadítani a hajad a hajgumiból. Miután kiengedted a hajad csak lágyan fésüld át az ujjaiddal és rendezd el a hullámokat.

Készítsd el a középválasztékot, majd a választékhoz két oldalon legközelebb eső részből válassz le 1-1 vastagabb tincset, ezeket tűzd úgy hátra hullámcsattal, hogy a hajad alá bújtatod a tincset. Végezetül fújj rá egy kis hajlakkot és rendezd el az esetlegesen kiálló tincseket, hajszálakat.



0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.