Navigation Menu

Így ápold a hajad télen


Tudod, hogy pontosan milyen hatása van a hidegnek a hajadra? Egy kis odafigyeléssel visszaállíthatod és megőrizheted hajad egészségét, szépségét még az év leghidegebb időszakában is.



Hideg időben a fejbőrben található hajszálerek összehúzódnak, ennek a hatása az, hogy a hajhagymák kevesebb oxigénhez és tápanyaghoz jutnak. A változó páratartalom, a szél és a hőmérséklet ingadozás is megterhelő, gondolj bele, hogy amikor a kinti hideg és párás levegőből bemész a benti meleg, fűtés miatt száraz levegőre, a hajat hosszútávon ez is megviseli.

Hogyan védheted meg a hajad a hideggel szemben?

Sapka:
Első és legfontosabb pont, hogy használj sapkát. Nem fog megfázni a fejbőröd és sok kellemetlenségtől megkíméled magad. Vannak szuper frizurák, amik sapka-kompatibilisek, vagy csak egyszerűen amikor felveszed a sapkád fésüld a választékodnál ellentétes irányba a hajad, majd levételnél fordítsd vissza, így még egy kis extra volument is ad a hajadnak, lelapítás helyett.

Hajmosás-szárítás:
Csak okosan bánj a forró vízzel. Egy hidegebb nap után jól esik egy forró zuhany vagy fürdő, de a bőrödnek és a hajadnak is ártasz vele. A forró víztől kiszáradhat, ha mást nem legalább az utolsó hajöblítést már csak langyos vízzel végezd. Szintén nagyon fontos, hogy alaposan szárítsd meg a hajad, semmiképp se menj ki vizes/nedves hajjal a hidegbe.

Extra táplálás:
Az extra szélsőséges időjáráshoz extra táplálás is jár. Ha eddig csak könnyedebb hajpakolásokat és balzsamokat használtál, de érzed, hogy szárazabbá vált a hajad, akkor ideje egy táplálóbbat keresni. Emellett heti egyszer bevethetsz egy házilag készített hajpakolást, amit ha pár órán át a hajadon hagysz már sokat tettél a hajadért.

A mi kedvencünk a mézes olajos hajpakolás:
Hozzávalók: 3 evőkanál méz, 3 evőkanál kókusz-, oliva vagy ricinusolaj
Csak keverd össze a hozzávalókat, vidd fel a hajadra és tekerj rá fóliát. Hagyd hatni legalább egy órán át (minél tovább, annál jobb). Hajmosásnál alaposan öblítsd ki a hajadból.

A megfelelő hajformázó eszközök használatával is sokat tehetsz hajad egészségének megőrzése érdekében. Próbáld ki a Keratin Protect termékcsaládunk hajformázóit, melyek a fényes és egészséges megjelenést biztosító keratinnal és mandula olajjal vannak átitatva.

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.