Navigation Menu

Létezik egyáltalán végleges szőrtelenítés?


Rengeteg hirdetésben lehet látni végleges és teljes szőrtelenséget kínáló csoda kezelésekről, amiket kétkedve fogadunk. Szerinted van végleges szőrtelenítés? Megmutatjuk, hogyan működik a szőrtelenítés és válaszokat adunk a kérdéseidre.


Végleges vagy tartós?

El kell, hogy szomorítsunk, végleges szőrtelenítés a tudomány mai állása szerint még nincs. Az összes szőrtelenítő kezelés az éppen növekedési fázisban lévő szőrszálakra van hatással, viszont néhány szőrszál akár évekig is lehet pihenő fázisban, majd egyszer csak felbukkan. Jelenleg ezeket a pihenő fázisban levő szőrszálakat sehogy sem tudjuk kiiktatni, sőt ha esetleg egy hormonális változáson megy keresztül valaki, akkor esély van rá, hogy visszanövést tapasztal.

IPL és lézeres szőrtelenítés esetében is szükség van rendszeres utókezelésekre, hogy az elért állapotot fenntartsuk, illetve ezeket a „felébredő” szőrszálakat eltávolítsuk. Tehát végleges szőrtelenítés ilyen formában nem létezik, hogy végigcsinálsz 8 testkezelést és onnantól soha többé egyetlen szőrszál sem fog az adott területen megjelenni.

Mi a különbség az IPL és a lézeres kezelés között?

A lézeres és az IPL szőrtelenítés két különböző dolog. Mind a kettő fényterápiás kezelés, a lézer esetében koncentráltabb energiát adnak le, és egy meghatározott hullámhosszon történik a fény elnyelődése. Csak orvosok dolgozhatnak lézerrel. Az IPL nem fókuszáltan, hanem szórtan adja le a fényenergiát amivel szőrteleníthetünk. Minőségi IPL készülék esetében hatékonyságot tekintve kb. pont ugyanazt az eredményt lehet elérni, mint egy lézer berendezéssel, a tartósságot tekintve pedig mindkét kezelésfajta esetében ugyanazt tapasztalhatjuk. IPL készülékkel nem csak szalonokban találkozhatsz, hanem otthon, saját magad is tudod használni.

Szalonban végzett kezelés vagy otthon?

Ez egyéni preferencia kérdése. Tartsd szem előtt, hogy a kezdő kezeléssorozat után szükséged lesz időnként utókezelésekre is. A szalonokban a kezelési költség jóval magasabb, viszont egy szakember végzi el a kezelést, az otthoni IPL berendezések mellet a kényelem és a költséghatékonyság szól.

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.