Navigation Menu

Így lesz az arcod igazi éke a szakáll


Ha szakállnövesztés mellett tetted le a voksod és többet szeretnél egy párnapos borostánál, akkor ápolási, formázási tanácsainkkal igazán stílusos és szép szakállad lehet, amire örömmel nézel rá a tükörből.




Elsőként vedd figyelembe a genetikai adottságokat, ez fogja a stílust meghatározni. Egyszerűen nem mindenkinél jöhet szóba egy teljes szakáll, ha bizonyos területeken nem nő szőr, de aggodalomra semmi ok, rengeteg stílus közül tudsz választani, nem kell lemondanod semmiről, hiszen egy hosszabb borosta, egy állszakáll is lehet az arcod éke.

Ápolás

Szakáll esetében komolyabb ápolásra lesz szükséged az egyszerű borotválkozásnál. Ha most kezdesz el először szakállat növeszteni, akkor valószínűleg meg kell küzdened az első kellemetlenséggel, ami nem más, mint a viszketés. Ilyenkor a bőröd nincs hozzászokva, hogy szőr borítja, kiszárad és a legtöbb esetben viszketni kezd. Ez ellen két dolgot is tudsz tenni: a napi zuhanyzásnál alaposan mosd meg a szakállad és alatta a bőrt, ha speciális szakállsampont használsz, abban a hatóanyagok segíteni fogják a viszkető érzés enyhítését. Emellett bevethetsz még nyugtató szakállolajokat vagy balzsamot is, ezek szintén hidratálják a bőrt, felpuhítják a szőrszálakat, így nem fogja zavarni és viszketésre késztetni a bőröd, amellett, hogy egészségesen fénylő szakállad lesz tőle.

Vágás

Eltervezted, hogy növeszted a szakállad, de ezt sem árt okosan tenni. Növesztés közben is érdemes itt-ott igazítani rajta, hiszen csak a rendszeresen vágott arcszőrzet nő egyenletesen és kelt ápolt hatást. Tehát a legjobb taktika, ha hagyod pár napig nőni a szakállad az elején, majd igazítasz rajta vágással, hogy egységes legyen és így folytatod tovább, 2-3 naponta igazítva.

Formázás

Amint kellő hosszúságú már a szakállad erre is rá fogsz ébredni. A jó szakáll olyan, mint egy frizura, bizony be kell állítani. Simán előfordulhat, hogy elalszod, vagy nem úgy áll, ahogyan kéne, ezekre az esetekre készültek styling termékek kimondottam szakállhoz. Pomádé, szakállwax de még szakállolajjal is szépen tudod formázni a szakállad és be tudod lőni olyanra, amilyenre szeretnéd.

Ha a teljes szakáll mellett döntesz

Igazán trendi, férfias és biztosan az arcod igazi éke lesz, ha egyszer sikerül hosszúra megnövesztened a teljes szakállad. Azt vedd alapul, hogy a szakállszőr naponta 0,3–0,5 mm-t nő. Ez egy hónapban kb. 1 cm-t jelent, tehát egy teljes szakáll növesztéséhez szükség lehet akár 6 hétre is. Ennél a stílusnál külön figyelj arra, hogy a nyaki résznél szép vonalban legyen borotválva a szakáll, így kelt igazán ápolt hatást. Rendszeresen használt szakállolajjal pedig gyönyörű egészséges lesz a szakállad.


0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.