Navigation Menu

Variációk fesztivál frizurára 1. – Bűbájos fonatkoszorú


Neked milyen a tökéletes fesztivál frizura? Trendi? Praktikus? Lélegzetelállító? A fesztiválokról sok mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy nyugisak vagy unalmasak lennének. Vidámak, zsúfoltak, pörgősek és forróak. Ezeket figyelembe véve az idei kedvenc fesztivál frizuránkat is pontosan ennek megfelelően választottuk ki, neked is a kedvenced lesz!


Így készítsd el:
Használj hővédő terméket, alaposan fésüld át a hajad és készítsd el a középválasztékot. Oszd fel szekciókra a hajad, a felső részeket pedig tűzd a fejtetődre. Kezdd az alsó tincsekkel a hajformázást, így egyetlen tincs sem marad ki és tökéletes lesz a végeredmény.


Készíts álomszép, lágyesésű hullámokat a hajadba a Curl & Straight Confidence hajformázóval, ettől szuper dús és látványos is lesz a frizurád alapja. Vedd elő a hajformázód és kezdd el göndöríteni vele a hajad. 180 fokot elfordítva húzd végig a hajsimítót lassan a tincseken, így haladj körbe tincsenként, lentről felfelé. Széles, de nem túl vastag tincseket fogj össze a hajsimítóval, a hajad közepétől egészen a végéig, a hajad felső harmadát ne formázd.


A többi tincs esetében is ismételd meg a fenti lépéseket, figyelj arra, hogy ne maradjon ki egyetlen rész sem, így szebb lesz az összhatás. Minél szélesebb és laposabb tincseket fogsz a hajformázó közé, a csigák annál lazábbak és természetesebbek lesznek.




A választék mentén holland fonással (pontosan olyan, mint a francia fonat, csak ahelyett, hogy alul adod át a tincseket, felül keresztezd őket, így kiemelkedik tőle a fonat) kezdd el befonni a hajad, majd ismételd ezt meg a választék másik oldalán is.


Óvatosan húzkodd meg a fonatot és lazíts rajta, hogy ne legyen annyira feszes, dúsabbnak tűnjön, majd mintha csak egy virágkoszorút csinálnál belőle, tekerd körbe a fejtetődön és rögzítsd csatokkal, hajtűvel.


Ha tetszenek az extra kis fonatok, akkor 1-2 tincset fonj be, igazán pajkossá teszi a frizurát ahogy a hullámok alól kibukkan 1-1 fonat. A fonatodat díszítsd hajékszerekkel.



0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.