Navigation Menu

Szalon minőségű frizura otthon, pillanatok alatt

Ahányszor fodrászhoz mentem, minden esetben ácsingóztam a fodrászom profi készülékei iránt. Azt hamar megtanultam, hogy nem elég professzionális hajápoló termékekkel kezelnem a hajamat ahhoz, hogy egészséges és szép legyen, az sem mellékes, milyen készülékkel szárítom vagy formázom a frizurámat. – Kovács Nóra írása.


Nincsen könnyű dolgom, hiszen nincsen oroszlánsörényem, sőt, a hajszálam is igen vékonyszálú. Ezt már csak tetézi, hogy a festett hajamat nem kezelhetem mostohán, óvnom és védenem kell, nehogy teljesen tönkretegye a sok hőhatás.

Mindezek miatt egyáltalán nem mindegy, hogyan ápolom és formázom. A célom, hogy a lehető legjobb formában legyen, és ami tőlem telik, mindent megteszek azért, hogy ne roncsolódjon sem a mosás, sem a szárítás, illetve a formázás alatt.

Sokáig sütöttem, vasaltam a hajamat, de egy idő után azt vettem észre, hogy rettenetesen kiszáradt, a vége sprőd lett, így nehezen kezelhető, és könnyen roncsolódó lett. A hajszálaim vége szinte teljesen elhalt, így arra jutottam, hogy muszáj rendszeresen vágatnom belőle, és a hajvasalással is felhagytam, éppen emiatt.


Szerencsére ma már sokkal jobb állapotban vannak a hajszálaim, és a korábbi festést felváltotta a melírozás, ezzel is óvni tudom a káros hatásoktól. Tudom, mindenkinek másként reagál a haja a kezelésekre, sajnos az enyém elég érzékeny, így tényleg figyelnem kell, milyen szerekkel vagy eszközökkel nyúlok hozzá.

Szerettem volna egy kicsit professzionálisabban közelíteni a hajformázáshoz, ezért olyan márkát kerestem, akinek többéves tapasztalata van, és messzemenően innovatív technológia jellemzi a működését. A Remington egyáltalán nem ismeretlen a fodrász szakmában, és szerencsére otthoni használatra is készítenek termékeket.

Mivel a hajformázás a hajszárítással kezdődik, ezért egy olyan hajszárítóra esett a választásom, ami nemcsak egy okos készülék, de minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a hajamat megóvja. A Remington Hydraluxe Pro hajszárító beépített hőmérséklet érzékelője folyamatosan szabályozza hajszárítás során a hőfokot, megvédi a hajamat a túlzott felmelegedéstől, így nem kell azon aggódnom, hogy károsítja vagy kiszárítja a hajszálakat.



Hogyan lehetséges ez? Nos, a készülék hajszárításnál mikro kondicionálókat juttat a hajra szárítás közben, így a haj nedvességtartalma folyamatosan optimális lesz. Ennek köszönhetően a hajam nem szárad ki, helyette selymes és lágy lesz. Tudtad, hogy a szárítást érdemes hideglevegő fúvással zárni? Ezzel ugyanis fixálhatjuk a tincseket, így a frizura tartósabb lesz.

A hajszárítással azonban nem ért véget a hajformázásom. Sokáig sütővasat vagy kúpvasat használtam a hajam bondorítására, ám az utóbbi időben áttértem a hajegyenesítővel való formázásra. Sokkal lazább hullámokat tudok készíteni ezzel, ráadásul gyorsabb is a folyamat. Kétségtelen azonban, hogy nagyon magas hőmérséklet kell az eredményhez, ez azonban árthat a hajszálaknak. Ekkor érkezett az életembe a Remington Hydraluxe Pro hajsimító, ami egy egészen különleges technológiát állít a haj védelmébe. A Hydracare párásító technológia a hűvös pára segítségével először hidratálja a hajat a simítás előtt, így akadályozza meg a kiszáradást.



Jöhet a kérdés: miért jobb a hűvös pára, mint a forró gőz? A válasz egyszerű. A hűvös pára gyorsabban felszívódik a hajban, mint a gőz, ez azt jelenti, hogy a készülék mininális víz hozzáadásával képes szép eredményt adni. A gyakorlatban ez egyébként úgy néz ki, hogy a készülékbe használat előtt egy egységnyi vizet adunk, amit az menet közben hideg párává alakít át.

A másik jó hír, hogy ennek a technológiának köszönhetően nincsen szükség túl magas hőmérsékletre. A Remington Hydraluxe Pro hajsimító már 170°C-os hőmérsékleten is nagyon szépen simítja a hajat. Ráadásul a nedvességzáró kondicionálókkal impregnált, precízen felmelegített kerámiabevonatos lapok a hajszálak tövétől egészen a csúcsáig egyenletes hőmérsékletet biztosítanak, így egyetlen áthúzással is sima, fényes eredményt érhetek el. Ez nekem azért is fontos volt, mert a hullámok elkészítéséhez át kell forgatnom a tincseket a hajsimító lapjai között, ami sokszor nehezen ment. Eddig. Most azt tapasztaltam, hogy nem akadt el, nem tört bele csíkokat, hanem a szálak elejétől a végéig egyenletesen formázza, sérülések nélkül.



Ha számít nektek, hogy a hajatok hosszú időn keresztül ápolt és egészséges legyen, akkor érdemes profi készüléket használni, mert így elkerülhetőek a visszafordíthatatlan károsodások, roncsolódások. Ha pedig olyan extra nehézségekkel küszködtök, mint én, akkor kiváltképp javaslom, hogy adjatok az ilyen jellegű „kényeztetésekre”, mert a haj meghálálja a törődést.

Kovács Nóra – Chic & Charm blog


0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.