Navigation Menu

Hogyan előzheted meg, hogy hajmeresztően rossz napod legyen?

Tippek és trükkök, amelyek segítségével bármikor mesésen nézhetsz ki: Felejtsd el azokat a napokat, amikor a hajad fénytelennek tűnik, vagy azokat az időszakokat, amikor nem tudod kordában tartani a rakoncátlan szálakat! Azt hiszem, minden nő nevében beszélek, amikor azt mondom, hogy március az év egyik legszebb hónapja. Ez az ünneplés ideje, amikor megemlékezünk a nők által az idők során elért összes győzelemről, és amikor magunknak is több szeretetet és törődést adunk. Ez a szeretet pedig olyan dolgok megtételében nyilvánulhat meg, amelyek nemcsak közérzetünket, hanem megjelenésünket is jobbá teszik. Éppen ezért, mivel tudjuk, hogy a haj közvetlen hatással van a hangulatodra, úgy gondoltuk, adunk néhány tippet, amelyek segítségével mindig fantasztikusan nézhetsz ki. Különösen márciusban, amikor minden a nőkről és rólad szól! 


Kezdd a fejbőr méregtelenítésével

Most ugye kétkedve felvontad a szemöldököd? Hát, pedig a fejbőr méregtelenítése valóban létező eljárás, és valószínűleg nagyobb szükséged van rá, mint gondolnád. Az arcbőröddel többet törődsz. Bőrradírt használsz, tisztító kezeléseket vészel igénybe, és rendszeresen használsz maszkokat is a tág pórusok, a pattanások vagy a felesleges faggyú kezelésére. Képzeld el, milyen lenne az arcbőröd, ha nem tennéd meg mindezeket. Most pedig lássuk, mi a helyzet a fejbőröddel! Ha nem távolítod el megfelelően a hajformázó termékeket vagy a bőr természetes olajait, idővel a fejbőrödön korpásodás, irritáció, szárazság vagy akár hámlás is jelentkezhet. Sőt, a hajnövekedés folyamata is jelentősen lelassul. Ennek a folyamatnak az első lépése meglehetősen triviális, ugyanakkor rendkívül hatékony: a haj átkefélése. Mégpedig lefekvés és fürdés előtt, illetve testedzés után. Így eltávolíthatod a nap folyamán felhalmozódott hajápoló-maradványok és szennyezőanyagok egy részét. Ezt követően heti rendszerességgel használj kifejezetten erre a területre kifejlesztett bőrradírt.


Alakíts ki a hajtípusodnak megfelelő ápolási rutint

Az általad használt ápolószerek közvetlenül befolyásolják hajad minőségét. Ezért rendkívül fontos, hogy hajtípusod igényeinek megfelelően válaszd ki őket. Mivel általában a hajnak többféle igénye is van, javaslom, hogy alkalmazd a ciklikus hajápolás elvét. Ez azt jelenti, hogy az ápolószereket a haj igényeinek, a haj textúrájának és a hajformázási módnak, az éghajlati, illetve hormonális változásoknak, a táplálkozási hiányosságoknak vagy akár a stressz szintjének megfelelően kell váltogatni.

Ha túl bonyolultnak tűnik, hogy saját magad létrehozz egy ilyen rutint, akkor egy általános változatot is bevethetsz. A hatékony és könnyen kivitelezhető ciklikus hajápolási rutin dióhéjban így néz ki: Első mosás: méregtelenítés és tisztítás. Használj olyan sampont, amely hatékonyan eltávolítja az összes ápolószer-maradékot, majd folytasd egy könnyű maszkkal és egy olyan termékkel, amelyet nem kell lemosni. Második mosás: regenerálás. Ekkor olyan sampont és maszkot válassz, amely regenerálja, táplálja és erősíti a hajat. Harmadik mosás: Egyénre szabott ápolás. A hajproblémád, a hajad textúrája vagy a frizurád stílusa alapján válassz termékeket (sampon dús hatás elérésére/göndör hajra/szőke/korpás hajra stb.).


Használj hajformázó eszközöket

A legegyszerűbben és leggyorsabban úgy előzheted meg a rossz frizura miatti kellemetlen érzést és félresikerült napot, ha hajformázó eszközöket használsz. Segítségükkel megzabolázhatod a zilált tincseket, megadhatod hajadnak az áhított fényt, és felveheted a harcot a szálkás, kócos frizura ellen, amely a hajadra ebben az időszakban jellemző lehet. A jó hír az, hogy nincs szükséged a hajápolók egész arzenáljára. Elég, ha az innovatív Remington ONE Dry & Style hajszárítót használod, amely négy különböző tartozékot tartalmaz, és fejlett hőmérséklet-szabályozó technológiával védi hajadat az extrém hőtől. Ezenkívül 2000 W-os motorja akár 120 km/h sebességű légáramot biztosít a 25%-kal gyorsabb szárítás érdekében.

A négy tartozék segítségével gyorsan és könnyedén formázhatod a hajad, és sokáig élvezheted kedvenc frizurádat. Ezek közül az első, a vékony hajformázó szűkítőfej a koncentrált levegőt pontosan a kefére irányítja, így hajad rugalmasabbá válik, miközben egyenes, sima és fényes lesz.

Ha pedig a rakoncátlan haj és a szálkás, kócos frizura okoz fejfájást, a Remington ONE Dry & Style hajszárító akkor is a segítségedre siet. Mindössze annyit kell tenned, hogy a készülék második tartozékát, a szállóhajsimító fej tartozékot használod. Ez a száraz hajra kifejlesztett eszköz kisimítja és elrejti a rakoncátlan szálakat, és akár 90%-kal simábbá teszi a hajat.

Ha pedig hajad természetes textúráját szeretnéd megőrizni, és formás, fényes, rugalmas göndör fürtöket szeretnél, akkor próbáld ki a hajszárító harmadik tartozékát, a göndörségkiemelő diffúzort. Mindezeken felül, azokra az esetekre, amikor nincs időd, és rendkívül gyorsan szeretnél túllenni a hajformázáson, a Remington szakemberei kifejlesztettek egy új kiegészítőt - a kíméletes hajszárító diffúzort. A természetes száradásnál négyszer gyorsabb eszköz kíméletesen szárítja a göndör fürtöket vagy hullámokat anélkül, hogy megbolygatná azok természetes formáját és textúráját.

De a jó híreknek itt még nincs vége. A Remington ONE Dry & Style nemcsak abban segít, hogy minden nap fantasztikus frizurád legyen, hanem gondoskodik hajad egészségéről is. A Remington ONE Dry & Style hajszárítóban található Thermacare érzékelő folyamatosan szabályozza a levegő hőmérsékletét, így védi hajadat az extrém hőtől. Ezenkívül nyolc hőmérséklet- és sebességkombinációja segítségével kiválaszthatod a hajtípusodnak megfelelő hőt és teljesítményt.



A Remington ONE Straight & Curl hajformázó is megbízható szövetségesed lehet azokban a pillanatokban, amikor a hajad sehogy sem akar úgy állni, ahogy szeretnéd. Hogy miért mondom ezt? Azért, mert innovatív technológiája két nagy teljesítményű hajformázó készülék előnyeit egyesíti magában. Tehát nemcsak a haj tökéletes kisimításában segít, hanem abban is, hogy tökéletesre formált fürtöket, vagy éppen laza és rugalmas loknikat alakíthass ki. Mindössze annyi a teendőd, hogy a FlexiCovers fedelet a helyére csúsztatva és bepattintva válts az hajsimító és a göndörítő üzemmód között. Ezenkívül a laprögzítő rendszerrel összezárhatod a simítókarokat, és a készüléket hajsütővassá alakíthatod. A nagyobb átméretű hajsütővas ideális a laza, rugalmas nyárias fürtök készítéséhez, a csúszásmentes kerámiabevonat pedig segít göndörítés közben hajadat a helyén tartani, így hosszan tartó eredményt biztosít.
A tökéletes frizura kialakítása mellett a Remington ONE Straight & Curl hajformázó segítségével időt is spórolhatsz. 110 mm-es simítólapjai hosszabbak, mint a klasszikus hajformázóké, így egyszerre több haj befogására és gyorsabb formázásra képes. Ezenkívül a hagyományosnál háromszor simább antisztatikus turmalin-kerámia bevonat miatt könnyen siklik át a hajon anélkül, hogy rátapadna.
Így a Remington ONE Straight & Curl készülékkel mindig mindenre készen állhatsz! Még egy hajmeresztő napra is!

Változtasd meg a szokásaidat

Íme néhány apró, de hasznos dolog, amellyel megelőzheted a hajkárosodást vagy a hajtöredezést. Középmeleg vízzel moss hajat, használj selyem vagy szatén párnahuzatot, fésülködéskor a hajvégektől haladj a hajtövekig, használj hővédő terméket, gondoskodj a változatos és egészséges táplálkozásról, és rendszeresen vágasd a hajad.

*a levegőn száradó hajhoz képest
**vs a hagyományos Remington hajszárítóhoz képest
^15 perces szárítás

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.